جواد عشقی‌نژاد، کارشناس ارشد بازار سرمایه

در مورد رشد بورس در روزهای اخیر گفت: رشد بازار سرمایه در این روزها، با توجه به ورود نقدینگی اشخاص حقیقی و افزایش تمایل سرمایه‌گذاران به سهام، می‌تواند یک روند پایدار باشد و نشان‌دهنده بازگشت اعتماد به بازار باشد. این حرکت پس از دوره‌های طولانی افت، نشانه‌ای از تقویت تقاضا و امیدواری معامله‌گران به بهبود وضعیت اقتصادی است. با این حال، تداوم این رشد نیازمند اقداماتی است که جذابیت و رقابت‌پذیری بازار سرمایه را در برابر گزینه‌های دیگر سرمایه‌گذاری افزایش دهد. نزدیکی نرخ دلار نیما به دلار آزاد و کاهش شکاف میان آن دو و اقداماتی مانند فروش خودرو در بورس کالا می‌تواند به تقویت شفافیت و نقدشوندگی در بازار کمک کند و فرصت‌های جذاب‌تری برای سرمایه‌گذاران به وجود آورد.

عشقی‌نژاد در رابطه با پایداری نرخ ۲۵ درصدی گواهی سپرده گفت: نرخ ۲۵درصدی گواهی سپرده در نگاه اول می‌تواند جذاب به نظر برسد، اما باید دید که آیا این نرخ در شرایط کنونی اقتصاد، منطقی و پایدار است یا خیر. این نرخ انبساطی به شمار می‌آید و می‌تواند به تحریک تقاضا در بازار کمک کند، اما چالش اصلی، توانایی دولت برای تامین منابع لازم جهت پرداخت این نرخ و حفظ آن در میان‌مدت است. وی افزود: کاهش نرخ گواهی سپرده تا این محدوده یک رفتار انبساطی است، اما کاهش فوری این نرخ می‌تواند بخش‌های زیادی از اقتصاد را دچار مشکل کند، به علاوه، باید دید شیوه بانک مرکزی در مدیریت نرخ و زمان‌بندی انتشار اوراق با چه کیفیتی صورت می‌پذیرد، با دانستن این فاکتورها می‌توان در مورد تحقق این هدف با دقت بیشتری اظهارنظر کرد. کارشناس ارشد بازار سرمایه در ادامه افزود: بنابراین دولت باید در تعیین این نرخ به انعطاف‌پذیری و میزان پایداری آن توجه ویژه‌ای داشته باشد و شرایطی فراهم کند که بدون افزایش شدید هزینه‌های مالی، اهداف اقتصادی خود را بهبود بخشد.

عشقی‌نژاد در انتها افزود: البته باید توجه داشت که چالش‌های اقتصادی نیز ممکن است بر چشم‌انداز بازار سرمایه تاثیر بگذارد. تجربه دوره اول ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ و کاهش فروش نفت ایران، نشان‌دهنده آسیب‌پذیری درآمدهای ارزی کشور است. اگر در آینده دوباره با کاهش درآمدهای نفتی مواجه شویم، دولت احتمالا مجبور به تامین منابع مالی از طریق انتشار اوراق بدهی خواهد شد. این شرایط می‌تواند منجر به تنظیم بودجه‌های سخت‌گیرانه‌تر برای سال 1404 شود که احتمالا اثرات مستقیم بر برخی صنایع و شرکت‌ها خواهد داشت. بنابراین حفظ رشد پایدار و تقویت بازار نیازمند حمایت‌های هوشمندانه و کاهش ریسک‌های ناشی از نوسانات اقتصادی و سیاست‌های ارزی است.

منبع: دنیای اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *